Υπηρεσίες

Καθαρισμός-Φύλαξη

Το έμπειρο προσωπικό μας από την Περσία, προτείνει ένα βαθύ επαγγελματικό καθαρισμό το αργότερο κάθε 3 χρόνια. Κάθε χρόνο απαιτείται μια τυπική συντήρηση, ανάλογα βέβαια με τη χρήση που έχει υποστεί, έτσι ώστε τα χαλιά σας να συνεχίσουν να διατηρούν την ομορφιά, τη ζωντάνια και τη λάμψη των χρωμάτων τους. Επίσης, ο σωστός καθαρισμός αποτρέπει τη εμφάνιση ακάρεων, δηλαδή μικροοργανισμών που μπορούν να καταστρέψουν τη υφή των χαλιών σας. 

Το μόνο που χρειάζεται απο εσάς είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας (τηλέφωνο ή email) και το προσωπικό της επιχείρησής μας θα αποκαταστήσει με προθυμία κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Επισκευή

Η επιχείρησή μας, αναλαμβάνει την επισκευή και την ασφαλή φύλαξη των χαλιών σας, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως τα χαλιά, πέρα του ότι αποτελούν έργα τέχνης, λειτουργούν και ως αντικείμενα χρηστικά, τα οποία όπως είναι φυσικό υπόκεινται σε καθημερινές φθορές. 

Για το λόγο αυτό, το εξειδικευμένο μας προσωπικό, αποκαθιστά με υπευθυνότητα κάθε είδους ζημιά, όπως:

  • Φθαρμένα κρόσσια
  • Φθαρμένες άκρες
  • Αποχρωματισμό του χαλιού
  • Τρύπες

Εκτίμηση

Είναι αλήθεια ότι ο περισσότερος κόσμος που είναι κάτοχος ενός χειροποίητου χαλιού, πιθανόν να μη γνωρίζει την πραγματική του αξία, την προέλευση ή την ιστορία του. 

Για το λόγο αυτό, η επιχείρησή μας προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε πελάτη να λάβει ακριβή γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του χαλιού του από ένα εξειδικευμένο προσωπικό εκτιμητών έργων τέχνης, οι οποίοι εξετάζοντας το χαλί (σας) θα (σας) λύσουν άμεσα κάθε απορία που αφορά, είτε τις ιδιότητές του (προέλευση , ιστορία, τεχνοτροπία, ιδιαιτερότητες), είτε και ακόμα την πιθανότητα ανταλλαγής του με κάποιο άλλο, ή ακόμη και να σας ενημερώσει για την εμπορική του αξία προς πώληση.

Η διαδικασία αγοράς και πώλησης ενός χαλιού είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη, καθώς αντικατοπτρίζει το σεβασμό που δείχνει επάξια η εταιρεία μας στους πελάτες της. Το πιστοποιητικό γνησιότητας, το οποίο ανεξαιρέτως συνοδεύει, όχι μόνο το πιο ακριβό και σύνθετο χαλί αλλά και το πιο απλό και καθημερινό, αποτελεί ένα είδος ταυτότητας–διαβατηρίου για το χαλί. Μέσω αυτού επιβεβαιώνεται η προέλευση του κάθε χαλιού καθώς και άλλα σημαντικά στοιχεία που το αφορούν, τα οποία πρέπει να γίνουν γνωστά και στους πελάτες.

Οδηγίες Συντήρησης

Ανακεφαλαιώνοντας, σας προτείνουμε 3 βήματα, τα οποία εφαρμόζοντάς τα, θα μπορέσετε να διατηρείτε σε άριστη κατάσταση αυτό το τόσο ευαίσθητο και μοναδικό αντικείμενο τέχνης:

  • 1 φορά τη βδομάδα είναι απαραίτητος ο καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα χωρίς να ασκείται σε αυτό υπερβολική πίεση, έτσι ώστε να απομακρύνεται η σκόνη.
  • Τίναγμα και κρέμασμα του χαλιού σας για 2-3 μέρες. Κατά αυτόν τον τρόπο, μέχρι και τα τελευταία υπολείμματα της σκόνης τα οποία δεν κατάφερε να απομακρύνει η ηλεκτρική σκούπα, θα εξαφανιστούν.

Επαγγελματικός καθαρισμός το αργότερο κάθε 3 χρόνια από έμπειρο τεχνίτη, με βάση τις ενδεδειγμένες παραδοσιακές τεχνικές.